Miles Sparen Met Flying Blue American Express

American Express, Flying Blue, Creditcard

Als je veel met KLM en SkyTeam vliegt, kan het interessant zijn om een Flying Blue American Express creditcard aan te schaffen. Met deze kaart kun je namelijk Flying Blue miles sparen voor alle aankopen die je met deze kaart doet. Voor alle duidelijkheid: het soort Flying Blue creditcard heeft niets te maken met je status binnen het Flying Blue programma. Je kunt de kans op elite status wel optimaliseren met een Flying Blue creditcard. Maar daarover lees je later meer.

Soorten Flying Blue American Express Kaarten

In dit artikel wil ik ingaan op wat de Flying Blue American Express Silver, Gold en Platinum kaarten te bieden hebben.

American Express, flying blue, creditcard, klm, miles

Silver Card

De Silver Card kent een inkomenseis van € 23.000 bruto per jaar. Op al je uitgaven bij Air France-KLM en Hertz spaar je 1 award mile per uitgegeven euro. Op alle overige uitgaven spaar je 0.8 award mile per uitgegeven euro. Bij de Silver Card ontvang je een jaarlijkse bonus van 15 XP. Zo ben je sneller bij het volgende deelnemersniveau binnen het Flying Blue spaarprogramma.

Ook ontvang je een welkomstvoucher van Hertz ter waarde van € 30. Normaal gesproken kost de kaart € 75,- per jaar. Maar als je de kaart via deze link aanvraagt is deze het eerste jaar gratis en krijg je bovendien 5.000 Flying Blue miles cadeau als je € 500,- met de kaart besteed binnen de eerste 3 maanden. Ook krijg je er 2 extra kaarten bij voor vrienden of familieleden.

Gold Card

De populairste Flying Blue creditcard is de Gold Card. Deze is het eerste jaar gratis als je de kaart via deze link aanvraagt. Daarbij krijg je maar liefst 10.000 Flying Blue miles cadeau bij een uitgave van € 500,- binnen de eerste drie maanden. De inkomenseis voor de Gold Card is tegenwoordig net als bij Silver € 23.000 bruto per jaar. Op uitgaven met de Gold Card spaar maar liefst 1,5 Flying Blue mile per bestede euro bij Air France-KLM en Hertz.

Ook krijg je twee extra kaarten cadeau voor vrienden of familieleden. Als je bruto jaarinkomen hoger is dan € 23.000 zou ik zeker voor de Gold Card gaan. Deze is het eerste jaar gratis en daarna kun je de kaart altijd nog opzeggen of een downgrade aanvragen naar Silver.

American Express, flying blue, gold card, creditcard, miles

10.000 miles en het eerste jaar gratis is een mooie deal!

Platinum Card

Als laatste hebben we nog de Flying Blue American Express Platinum Card. De welkomstbonus bij deze kaart is 20.000 Flying Blue miles. Voor elke bestede euro bij Air France-KLM krijg je 2 Flying Blue miles. Voor alle overige uitgaven krijg je 1,5 Flying Blue miles voor elke bestede euro. Bij de Platinum Card krijg je 60 XP per jaar in het Flying Blue programma. Naast je eigen Platinum creditcard kun je nog 1 extra Platinum Card en nog 4 extra Gold Cards aanvragen voor vrienden of familieleden.

Het nadeel van de Platinum Card is echter dat deze het eerste jaar niet gratis is. De jaarlijkse kosten voor de kaart bedragen € 600,- en bovendien kent de Platinum Card een inkomenseis van € 60.000 bruto per jaar. Ik zou de Platinum Card daarom vooral willen aanraden aan de frequente (zakelijke) reizigers van Air France-KLM. Via deze link maak je een goede start op weg naar Gold of Platinum status en krijg 20.000 Flying Blue miles cadeau!

Acceptatie Van De Kaart

Van veel mensen hoor ik vaak dat de kaart bijna nergens geaccepteerd wordt. Vooral kaarthouders die nog maar een paar maanden lid zijn komen met deze vraag en ik geef ze geen ongelijk. In Amerika kan ik bijna overal met American Express betalen terwijl de kaart bij veel Nederlandse winkels onbekend is.

Mijn advies is dan ook: Kijk waar de kaart dan wel wordt geaccepteerd. Als je nu geen zin hebt om naar dat verre tankstation of die andere supermarkt te rijden waar de kaart wel wordt geaccepteerd, kijk dan eens naar je andere uitgaven. Abonnementen, uitgaven bij webshops, uitgaven voor je werk of studie, vakanties en vluchten voorschieten voor vrienden of familie. Met een positieve blik kom je een heel eind.

Gelukkig wordt de kaart op steeds meer plekken in Nederland geaccepteerd. Zo kun je er nu bij de NS-kaartautomaten mee betalen. Vergeet ook niet dat betalen via PayPal een optie is. Je kunt je American Express Card namelijk koppelen aan je PayPal account en dan toch met de kaart betalen. En als het American Express logo nu echt niet op de website staat vermeld, neem dan eens contact op met het bedrijf. Zo heb ik al meerdere malen toch met American Express betaald, dan wel via een omweg met PayPal.

American Express, Flying Blue, Creditcard, PayPal

Introduceer Een Vriend

Als je nu niet veel uitgaven hebt, kun je toch nog veel miles verdienen. Je kunt namelijk iemand introduceren als nieuw lid. Als de aanvraag wordt goedgekeurd krijgen jullie allebei een mooi aantal bonusmiles. Dat telt lekker aan toch?

Fly Now Pay Later

Wil je een mooie reis met Air-France-KLM maken maar komt het je financieel nog net even niet uit? Dan is er de Fly now Pay later optie. Hiermee kun je de kosten voor Air-France-KLM tickets gespreid betalen over de komende drie maanden. Deze optie wordt aangeboden op alle 4 creditcards en is volledig rentevrij.

Verzekeringen

Wat veel mensen niet weten is dat je bij American Express automatisch bent verzekerd. Hoe uitgebreid deze verzekering is hangt af van de status van je kaart. De Entry Card kent een aankoopverzekering en een Geld-Terug-Garantie. Bij de Flying Blue Silver Card komt daar nog een reisongemakkenverzekering bovenop. Pas echt interessant wordt het bij de Gold en Platinum Card. Daar zit namelijk ook een reis- en annuleringsverzekering bij. De Platinum Card kent daarnaast ook nog een autohuurverzekering.

Praktijkvoorbeeld: Geld-Terug-Garantie

Een paar jaar geleden had ik problemen met een transactie van Pointshound. Mijn kaart werd namelijk vier keer belast terwijl de reservering gewoon een keer werd bevestigd. Ik heb hierover direct contact opgenomen met Pointshound om dit recht te zetten. De communicatie verliep uitermate langzaam en voor ik het wist waren we al twee weken verder.

De maandafrekening zat er aan te komen en ik wou natuurlijk niet iets betalen wat niet hoeft. Slechts één telefoontje naar American Express was voldoende en al mijn werk werd uit handen genomen. American Express heeft er voor gezorgd dat ik deze bedragen niet hoef te betalen.

Partnerkaarten

Als Gold kaarthouder kun je maximaal twee partnerkaarten nemen. Op dit moment krijg je zelfs 2.000 bonusmiles bij het aanvragen van een partnerkaart. Heb je op dit moment al twee partnerkaarten en wil je er toch nog eentje bijnemen? Neem gerust contact op met American Express. Misschien willen ze je nog wel een extra partnerkaart cadeau doen. American Express is immers alleen maar blij met meer uitgaven!

Share & Fly

Dit is een heel mooi voordeel van de Flying Blue American Express creditcard. Alle verdiende Flying Blue miles komen op het account van de hoofdkaarthouder te staan. Met het Share & Fly programma kun je echter Flying Blue miles gratis overzetten van het ene naar het andere programma. Normaal gesproken en dus ook bij andere frequent flyer programma’s moet je hier namelijk voor betalen.

Dit hoeven niet alleen de miles te zijn die je verdiend hebt met de uitgaven van je creditcard maar bijvoorbeeld ook de miles die je verdiend hebt met vluchten of hotelboekingen. Dit kun je net zo vaak doen als je zelf nodig vindt. Erg handig om flexibel te zijn als je een award ticket wilt boeken en bijvoorbeeld net niet genoeg miles hebt in één account. Het is trouwens geen probleem om op jouw account een award te boeken voor iemand anders.

Punten Inwisselen

Zoals al eerder vermeld spaar je met de Flying Blue American Express Card enkel en alleen Flying Blue miles. Deze worden elke maand automatisch op je Flying Blue account geplaatst en kun je vervolgens gebruiken voor gratis vluchten, upgrades, loungetoegang of extra bagage. Zelf heb ik al meerdere ‘gratis’ vluchten geboekt met mijn miles.

Zo vloog ik vorig jaar voor slechts 62.500 miles in de KLM World Business Class retour naar Suriname, een geweldige deal. Flying Blue heeft namelijk elke maand de Promo Rewards, een aantal bestemmingen worden dan voor een gereduceerd aantal miles aangeboden.

American Express, Flying Blue, Creditcard, Miles, Korean Air, Business Class

Korean Air Business Class.

€ 170,- Lidmaatschapsbijdrage Betalen

Waarom zou je nu € 170,- voor een kaart betalen als je ook met IDeal kunt betalen? Die € 170,- zit vooral in de verzekeringen. Je gehele reis is namelijk verzekerd mits deze wordt betaald met de American Express kaart. Dit geldt ook voor eventuele partnerkaarthouders van het gezin.

Als je momenteel al een doorlopende reisverzekering hebt, zou je eens kunnen overwegen om deze op te zeggen of te wijzigen. Hoe je wilt verzekerd zijn is voor iedereen verschillend. Lees daarom zelf goed de kleine lettertjes door in de verzekeringsvoorwaarden van zowel je huidige verzekeringsmaatschappij als die van American Express.

En als je nu nauwelijks of geen gebruikt maakt van de verzekeringen bij de Gold Card en dus ook geen zin hebt om die € 170,- te betalen, neem dan eens contact op met American Express en leg de situatie uit. Als je geen gebruikt maakt van de reisverzekeringen, zul je hoogstwaarschijnlijk een aanbod krijgen om over te stappen naar de Silver Card.

Wil je toch echt de Gold Card houden, bijvoorbeeld vanwege de vier kwalificatievluchten of het hogere aantal miles, leg de situatie aan American Express uit. Misschien willen ze wel een korting geven op de jaarbijdrage of je een aantal bonusmiles toekennen. American Express wil jou namelijk graag als klant houden.

Kaart Aanvragen

Wil je zelf een Flying Blue American Express creditcard aanvragen? Doe dit dan via onderstaande links en ontvang een mooie welkomstbonus van tot wel 20.000 Flying Blue miles cadeau! Natuurlijk moet American Express jouw aanvraag wel goedkeuren. Om privacyredenen krijg ik geen inzicht in je persoonlijke gegevens die American Express ontvangt. Ook zie ik de voortgang van je kaartaanvraag niet.

Silver Card – ontvang 5.000 gratis Flying Blue miles en 15 XP per jaar

Gold Card – ontvang 10.000 gratis Flying Blue miles en 30 XP per jaar

Platinum Card – ontvang 20.000 gratis Flying Blue miles en 60 XP per jaar

Conclusie

Als je veel Flying Blue miles wilt sparen is een Flying Blue American Express creditcard eigenlijk onmisbaar. De kaart wordt steeds meer geaccepteerd en bovendien krijg je een mooie welkomstbonus cadeau als je de kaart via deze pagina aanvraagt. Daarnaast hebben we gezien dat het verdienen van miles niet alleen beperkt is tot de uitgaven met de kaart.

Door iemand te introduceren of door een partnerkaart aan te vragen kom je misschien wel veel verder. Ook hebben we gezien waarom het loont om toch die jaarbijdrage van € 170,- te betalen. Een frauduleuze of incorrecte transactie op je kaart? American Express neemt jouw het werk uithanden.

Vooral de Gold Card is populair vanwege de 10.000 gratis Flying Blue miles, de 4 kwalificerende vluchten en de verzekeringen. Bovendien ligt de inkomenseis voor deze kaart vrij laag. Vlieg je nu echt heelveel met Air France-KLM en is je bruto jaarinkomen hoger dan € 60.000,-? Dan kan het lonen om voor de Platinum Card te gaan.

Heb je vragen of twijfel je welke Flying Blue American Express creditcard je zult aanvragen? Laat het hieronder weten in de comments.

Beeldmateriaal: American Express, PayPal

Subscribe For Updates

Enter your name and email address below to receive weekly updates and the monthly Goffe Travels newsletter.

Invalid email address
I promise not to spam you. You can unsubscribe at any time.
Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *